Iar după ce obosesc pe munte, turiştii se opresc să mănânce la terasă. Cum restaurantele sunt închise, bucătarii pregatesc mâncarea în faţa oaspeţilor, ca să le ofere un plus de încredere. Servirea se face în stil bufet suedez.
Patronii de restaurante au reuşit să se menţină pe linia de plutire doar cu ajutorul teraselor.
În restaurant turiştii stăteau câte 2 ore la masă şi comandau mai multe feluri de mâncare. Acum când trebuie să stea pe terasă îşi iau o ciorbă sau doar felul doi si în jumătate de oră pleacă de aici. Acest lucru le-a înjumătăţit încasările celor din HORECA.
Turiştii nu se pot încălzi în interior nici când coboară în Braşov. Oana Coantă are un restaurant acolo şi a supravieţuit doar prin livrări la domiciliu. O parte din încasări o foloseşte ca să cumpere tacâmuri de unică folosinţă.
„Noi ne-am descurcat foarte bine cu livrările şi pentru că avem clienţi din Braşov care ne iubesc şi care au revenit pe perioada asta. Nu doar cu livrări cât şi ridicări personale. Investiţia mare este în ambalaje de unică folosinţă care sunt la un nivel de consum mare”, a spus Oana Coantă.