Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

Supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

InfoCons a găsit supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România. În total au fost analizate 29 de produse.

Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie:

  • 89.66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44.9% şi 93% din compoziţia produsului
  • 44.83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% şi 28.5% din compoziţia produsului

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie:

  • la 62.07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menţiona dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
  • la 24.14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
  • la 44.83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menţiona ce fel de contimente s-au adăugat.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic:

  • 93.10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari)
  • Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10.
  • 93.10% dintre produsele studiate au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale raportate la 100 grame de produs.
  • Valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal şi 459 kcal.
  • Cantitatea de grăsimi variază între
  • Cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între
  • Cantitatea de glucide variază între 3.6g şi 63g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între
  • 41.38% din produsele analizate nu conţin fibre.
  • Cantitatea de proteină se situează între 0.7g şi 15.2g pentru produsele studiate.
  • Cantitatea de sare raportat la 100 g de produs s-a situat între 0.7g şi 12.8g.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.