Îţi plac dulciurile, dar veşnica problemă sunt caloriile. Dulciurile artizanale au cam jumătate din calorii şi au numai ingrediente naturale, fără conservanţi sau coloranţi.
Multe firme deja le oferă angajaţilor gustul prăjiturilor artizanale, printre care Regina Maria, Automobile Bavaria Group, ING sau Google. Mariana este economist şi consumatoare a dulciurilor artizanale. Zice ca au zahăr, dar fructele proaspete compensează.
- „Sunt atentă la ce mănânc în general, eu şi familia mea şi îmi plac lucrurile de calitate. Produsele cred că sunt calitative”, spune o clientă, Maria.
Simona, proprietara unei astfel de cofetării, îţi spune că nu poţi trişa atunci când faci dulciuri artizanale. Nu te poţi folosi nici de pre-mixuri, dar nici nu poţi face torturile să reziste zile întregi.
- „Nu ne folosim de nimic artificial. Pe lună avem undeva între 800 şi o mie de comenzi. Torturile noastre trebuie comandate cu una-două zile lucrătoare. Crema este proaspătă, făcută dintr-o smântână proaspătă, torturile ţin maxim 48 de ore”, spune proprietara unei cofetării artizanale, Simona Crăciun.
- „Torturile noastre pornesc de la suma de 100 de lei pe kilogram. În perioada aceasta am gândit şi variante şi pentru cei care au fost oarecum nevoiţi să lucreze de acasă şi atunci am gândit o variantă special pentru ei, de jumătate de kilogram”, explică specialista marketing, Theodora Paraschiv.