Prima pagină » Social » Merele s-au copt mai repede, sunt dulci, dar ajung în gemuri şi în sucuri pentru că sunt „inestetice“

Merele s-au copt mai repede, sunt dulci, dar ajung în gemuri şi în sucuri pentru că sunt „inestetice“

Căldura excesivă, cu maxime de peste 40°C, a copt merele mai devreme, dar le-a adus şi imperfecţiuni, astfel că multe dintre ele vor ajunge în fabrici, unde vor fi procesate, pentru că consumatorii cumpără cu ochii şi îşi doresc fructe proaspete uniforme.
Merele s-au copt mai repede, sunt dulci, dar ajung în gemuri şi în sucuri pentru că sunt „inestetice“
Florentina Niţu
17 sept. 2024, 12:38, Social

Căldura excesivă, cu maxime de peste 40°C, a copt merele mai devreme, dar le-a adus şi imperfecţiuni, astfel că multe dintre ele vor ajunge în fabrici, unde vor fi procesate, pentru că consumatorii cumpără cu ochii şi îşi doresc fructe proaspete uniforme.

„Sunt foarte mulţi oameni care caută merele cele mai frumoase, merele perfecte. Oamenii îşi doresc un măr roşu pe toate părţile, dar trebuie să fie conştienţi de faptul că mărul atunci când creşte poate rămâne verde pe anumite părţi, pentru că frunzele pomului nu lasă lumina să treacă şi să-l înroşească. De asemenea, merele care au un punctuleţ sau nu sunt uniforme, s-ar putea să fie chiar mai dulci şi mai gustoase decât merele perfecte. (…) Nu fugiţi de ele, căci, cel puţin anul acesta, o să vedem o varietate mai mare de culori şi de modele faţă de ceea ce am văzut în anii anteriori“, a spus Corina Oprea, cofondatoare a Crăiţei Merelor, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

La rândul său, Lucian Florea, preşedintele Asociaţiei Fruleg, care pune pe piaţă mere de Iţeşti din judeţul Bacău, a spus că multe mere vor merge spre procesare, din cauză că sunt mai slabe calitativ.