Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Cum să combini alimentele pentru a preveni indigestia de Paşte

Cum să combini alimentele pentru a preveni indigestia de Paşte

Stufatul şi ciorba de miel, friptura, ouăle fierte tari, pasca şi cozonacul sunt alimente greu de digerat de sistemul digestiv, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Medicul nutriţionist a oferit câteva sfaturi despre cum să previi indigestia în perioada Sărbătorilor Pascale.
Cum să combini alimentele pentru a preveni indigestia de Paşte

„Carnea de miel are un conţinut mare de ţesut colagenic şi purine care îngreunează metabolismul. Acest tip de carne, chiar dacă provine de la un animal tânăr şi ar trebui să fie uşor digerabilă, conţine cantităţi semnificative de grăsimi aterogene, nerecomandate”, precizează nutriţionistul. El susţine ca mâncărurile preparate din acest tip de carne să fie mâncate cu prudenţă, mai ales că la masa de Paşte vor fi asociate cu altele bogate în grăsimi, dar şi cu băuturi alcoolice.

Citeşte mai multe despre cum să eviţi indigestia pe www.gandul.info